Ny målmand og ny venstre back til AJAX København

8. juni 2016

PRESSEMEDDELELSE – København, 8/6-2016

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at vi med virkning fra den 1. juli 2016 har tilknyttet henholdsvis Dennis Vestergaard Larsen og Oliver Pedersen til AJAX København på 2 årige aftaler.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalerne:
– Vi er i AJAX København glade for, at kunne tilknytte både Dennis og Oliver til 1. holds truppen. Det er to spillere, som vi har været i dialog med igennem længere tid og to spillere som har erfaringer som vi er sikre på vil styrke truppen.

Om Dennis Vestergaard Larsen:
Født 25.09.1985 (30 år)
Position – målmand
Vægt – 96 kg.
Højde – 186 cm.
Tidligere klubber – AJAX København, VSH 2002, Fredericia HK, Faaborg HK, AG Håndbold, Otterup, HK Malmø og senest Herlev/Hjorten

Dennis Vestergaard Larsen

Sportschef Ole Christensen – ”Dennis er en målmand som vi har fulgt igennem de seneste år og en målmand, som vi ved vil yde det maksimale i målet. Han er en eksplosiv målmand, som vil eje sit målfelt og vi er sikre på, at når han genforenes med sin tidligere og vores nuværende målmandstræner Claus Brunse, bliver det rigtig godt ”.

Dennis siger selv om aftalen – ”Jeg kender AJAX København rigtig godt og som en rigtig god klub. Dels har jeg været i klubben som ungdomsspiller og dernæst har jeg altid, uanset hvor jeg har spillet, fulgt klubben. AJAX København er en klub med store værdier og en klub, hvor der er plads til håndboldspillere i alle aldre og på alle niveauer” og fortsætter: ”En klar medvirkende årsag til min aftale med AJAX København er, at jeg får mulighed for, at blive genforenet med min gamle målmandstræner Claus som formåede, at løfte mig flere niveauer op. Holdet og hele staben omkring holdet virker også engageret og klar på, at vi skal give den gas i den kommende sæson”.

Dennis fortsætter – ”Klubben har spurgt mig om hvad jeg kan bidrage med til holdet? Jeg kommer med rutine, gejst og er 100 % klar til, at yde det maksimale til træning og kamp – hver gang! Jeg har prøvet meget og min rolle bliver også, at være med til, at lære fra mig til klubbens øvrige målmænd og ikke mindst, at styre forsvaret foran mig”.

Målmandstræner Claus Brunse – ”Jeg ser frem til igen, at skulle arbejde med Dennis. Sidst vi arbejdede sammen, fik vi sammen udviklet Dennis fra at være en god målmand til, at være en top målmand i 1. division. Den mission skal vi være sammen om igen. Dennis er en lærenem håndbold målmand og han skal tilbage til der, hvor spilforståelsen intensiveres, hvor han læser spillet og med stor sandsynlighed ved, hvor modstandernes afslutninger kommer”, slutter Claus Brunse

Cheftræner Torben Nielsen – ”Dennis er en rutineret målmand, som tidligere har været her i klubben og som efter en afstikker til HK Malmø og Herlev igen har valgt AJAX, hvilket vi er glade for. Dennis kommer til, at arbejde tæt sammen med vores målmandstræner og sammen skal de nok finde det store potentiale, som vi alle ved han besidder. Dennis udstråler vinder mentalitet og jeg er sikker på, at han vil vise det både på og udenfor banen ”.

Om Oliver Pedersen:
Født 15.09.1994 (21 år)
Position – venstre back
Vægt – 93 kg.
Højde –195 cm
Landskampe – 5 U-landskampe
Tidligere klubber – GOG og HIK

Oliver Pedersen

Sportschef Ole Christensen – ”Oliver kommer til AJAX fra HIK, hvor han har spillet de seneste 2 år. Efter han i år flyttede fra Odense til København har håndbolden fået endnu mere fokus. Oliver er en klassisk venstre back og selv om han også har store kompetencer i forsvarsspillet, så er hans spids kompetence angrebsspillet, hvor han med sit direkte spil mod mål, konstant afsøger sine muligheder men, han har også et godt overblik for spillet som betyder, at han ofte spiller sine holdkammerater fri til afslutninger”.

Oliver siger selv om aftalen – ”Jeg er rigtig glad for, at jeg kan fortsætte min karriere i AJAX København som jeg ved har et super træningsmiljø og som har spillere, som til hver kamp og træning giver sig fuldt ud. AJAX København er ikke bare en håndboldklub men en klub, hvor der er plads til alle – dog skal der til hver kamp kæmpes om spilletid” og fortsætter: ”Jeg har stor fokus på min udvikling som håndboldspiller og går gerne forrest for, at kæmpe for holdet, hver eneste gang. Med den seriøsitet der er i AJAX København, er jeg sikker på, at jeg med skiftet fra HIK har taget et skridt i den rigtige retning” slutter Oliver.

Cheftræner Torben Nielsen – ”Oliver er en meget spændende, ung og lovende, venstre back, som vi tidligere har kigget efter. Han er stærkt skydende og er meget bevægelig. Han har et stort uforløst potentiale, som vi håber bliver udfoldet hos os i den kommende sæson” og fortsætter: ”Samtidigt er han som person ydmyg og villig til at træne og jeg er sikker på, at han hurtigt finder sig til rette i AJAX, så vi sammen får det optimale ud af Oliver. I vores samarbejde med Oliver, skal der lægges yderligere niveauer på hans spil i begge ender af banen og jeg glæder mig til han tiltræder i klubben”.

Supplerende spørgsmål rettes til:
Sportschef Ole Christensen, mobil 2966 5990.