Ny Sportschef til Ligakvinderne i Ajax København

19. januar 2023

Det er med megen glæde og begejstring, at vi i Ajax København, i dag kan offentliggøre at, vi fra kommende sæson får tilknyttet Kasper Andersen som Sportschef for klubbens Ligakvinder, samt foreningens ældste pigehold i Moderklubben.

Kasper kommer til Ajax København fra en stilling som Akademichef på pigesiden fra Skanderborg Håndbold Elite Akademi, hvor han udover rollen som Akademichef også har fungeret som træner for Skanderborgs succesfulde U17/U19 Piger.

Kasper har mange års erfaring med talentudvikling fra gode miljøer i både Team Esbjerg, HIK, GOG og senest i Skanderborg. Udover at Kasper skal bestride rollen som Sportschef for vores Ligakvinder, skal han også hjælpe med, fortsat, at skubbe talentudviklingen i Ajax København i den rigtige retning.

Kasper bliver i rollen som Sportschef, en aktiv medspiller til Ligakvindernes trænerteam, men kommer ligeledes til at være et væsentligt bindeled mellem Ligatruppen, klubbens ældste pigehold, samt vores elever på Ajax København Sportsgymnasium. På den måde får vi en stærk figur ind, der kan facilitere talentarbejdet fra A til Z – det talentarbejde der er så vigtig en del af klubbens eksistensgrundlag.

I anledning af offentliggørelsen, har vi selvfølgelig spurgt Kasper ind til, hvad der tiltaler ham ved sin kommende rolle og projektet i Ajax København:

”Jeg har naturligvis, som mange andre, fulgt meget med i hvordan det går i Ajax København. Og som mange andre, har jeg flere gange tænkt, at; ”nu går den snart ikke længere”, senest op til denne sæson, hvor man i Ligatruppen mistede nogle store profiler. Men man har endnu engang fået nogle unge, ubeskrevede spillere ind, der som vi har set så mange gange før, bare fortsætter med at bidrage til niveauet på holdet.

Det er for mig at se, det ultimative tegn på, at det fundament og de værdier der er i truppen og i hele klubben, virkelig kan noget særligt. Man bliver ved med, år efter år, at levere på et rigtig flot niveau på trods af minimal økonomi osv. Og det er uden tvivl et miljø jeg ser frem til at blive en del af, samt naturligvis at bidrage yderligere til.

Jeg tror på, at vi kan flytte projektet endnu mere i den rigtige retning. Både fordi fundamentet hos Ligakvinderne er så stærkt som det er, men også fordi der er en masse spændende muligheder i ungdomsafdelingen – både i kraft af det arbejde der allerede laves i klubben, men også fordi man har et seriøst og ambitiøst projekt med både KIES – Københavns Idrætsefterskole og Ajax København Sportsgymnasium. Det fungerer allerede virkelig godt, men kan udvikles yderligere, og i og med, at det er det eneste tilbud af sin slags på Sjælland, tror jeg også på, at det bliver en vigtig faktor for det arbejde vi har foran os.

Jeg glæder mig til at komme og blive en del af Ajax København, men også til at udvikle setuppet og projektet yderligere.”

Der er ingen tvivl om, at vi får tilført en mand med masser af kapacitet og evner, hvorfor vi glæder os til at tage imod Kasper og komme i gang med arbejdet.

Velkommen til Ajax København til Kasper!