To nye spillere i AJAX København

6. juni 2016

PRESSEMEDDELELSE – København 6. juni 2016

Ny højre fløj og ny playmaker til AJAX København.

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at vi med virkning fra den 1. juli 2016 har tilknyttet henholdsvis Frederik Ingemann Bentsen og Tobias Eiberg Jørgensen til AJAX København på 2 årige aftaler.

Frederik skifter fra liganedrykkerne Nordsjælland Håndbold og Tobias kommer fra Ydun Håndbold.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalerne:
– Vi er rigtig glade for, at kunne tilknytte både Frederik og Tobias til AJAX København. Der er tale om to unge spillere som har et stort potentiale og som begge passer ind i den profil vi har søgt efter.

Om Frederik Ingemann Bentsen:
Født 07.02.1996 (20 år)
Position – højre fløj
Vægt – 87 kg.
Højde – 190 cm.
Landskampe – noteret for 12 U-landskampe
Tidligere klubber – Hillerød HK, GOG og siden 2013 Nordsjælland Håndbold

Sportschef Ole Christensen – ”Frederik er med sin højde og vægt en lidt atypisk højre fløj, men ikke desto mindre, en hurtig og træfsikker fløj. På ungdomslandsholdet er Frederik blevet brugt på positionerne højre fløj og højre back. Frederik er en 2-vejs spiller og kan, hvis der skulle blive behov, i både forsvar og angreb også dække positionen højre back”.

Frederik siger selv om aftalen – ”Jeg er rigtig glad for, at jeg kunne blive enig med AJAX København om, at det er der, at jeg skal fortsætte min udvikling. Jeg har været glad for min tid i Nordsjælland Håndbold men, har måtte erkende, at skal jeg forsøge, at generhverve min landsholdsplads, så kræver det spilletid. Det er for mig ikke så afgørende om det hedder ligaen eller 1. division. Jeg har fulgt rigtig mange af AJAX Københavns kampe og kan se, at det er en klub som giver chancen til de spillere som vil! Jeg ved godt, at pladsen på højre fløj ikke er reserveret til mig og, at jeg skal kæmpe om spilletid. Det er jeg 100% indstillet på” og fortsætter: ”Med mit skifte til AJAX København kommer jeg til en klub med et stort engagement og et stort fællesskab. Jeg har i hele min karrierer kun hørt godt om AJAX København. Der er et superfint træningsmiljø og med et trænerteam suppleret med både en fysisk og mentaltræner, er jeg sikker på, at jeg vil rykke mig som håndboldspiller”.

Cheftræner Torben Nielsen – ”Jeg ser frem til, at få tilknyttet Frederik til truppen. Frederik har trods sin unge alder, allerede prøvet meget på henholdsvis U-landsholdet og i ligatruppen i Nordsjælland Håndbold og jeg forventer, at han brænder for, at give sig selv 100% til træning og kamp”.

Om Tobias Eiberg Jørgensen:
Født 26.04.1997 (19 år)
Position – playmaker
Vægt – 87 kg.
Højde – 185 cm
Landskampe – 9 U-landskampe
Tidl. Klubber – Ydun Håndbold

Sportschef Ole Christensen – ”Tobias kommer til AJAX København fra Yduns talentfulde U-18 hold, som i de to seneste sæsoner har kvalificeret sig til DM, hvor de i den netop overståede sæson fik bronze. Ved siden af sin træning med Yduns U-18 hold, har Tobias trænet med hos os i AJAX København, hos KIF Kolding København og Nordsjælland Håndbold en gang ugentligt”.

Tobias Jørgensen siger selv om aftalen – ”Jeg glæder mig til skiftet til AJAX København, hvor jeg får store muligheder for, at udvikle mig yderligere og forhåbentligt få mulighed for, at tage mere ansvar” og fortsætter: ”Jeg er blevet taget rigtig godt i mod i AJAX København og hele visionen om, at være Københavns fortrukne herrehåndboldhold passer mig godt. Jeg går stadig i skole og får nu mulighed for, at tage endnu et skridt op af rangstigen samtidigt med, at jeg kan passe min uddannelse, hvilket er optimalt for mig”. Jeg er af klubben blevet spurgt, hvad jeg kan bidrage med? ”Jeg kan bidrage med høj træningsiver og en klar vinder mentalitet”, slutter Tobias.

Cheftræner Torben Nielsen – ”Tobias er en meget alsidig playmaker, som har sine spidskompetencer i gennembrudsspillet men, som også har store kvaliteter i forsvarspillet, hvor han dækker fremme i et offensivt forsvar” og fortsætter: ”Tobias har de senest to år trænet med hos os en gang om ugen og vi har store forventninger til ham, men er også godt klar over, at det er et stort spring, at gå fra U-18 håndbold til 1. division. Han skal have tid til, at finde sig til rette i 1. division men, han er målrettet og vi har store forventninger til ham”.

Supplerende spørgsmål rettes til:

Sportschef Ole Christensen, mobil 2966 5990.