75 Års Jubilæum

Ajax København 1934-2009

Lørdag den 2.maj fyldte Ajax København 75 år, og i den anledning havde bestyrelsen og diverse udvalg arbejdet på de arrangementer og tiltag, der skulle medvirke til at fejre denne store dag.

Download PDF af Ajax_jubilærumsbog_1934-1984
Download PDF af Ajaxbog_2009-1985

Billeder fra receptionen
Billeder fra rådhuset
Billeder fra festen

Reception i Ajax København klubhus

Ajax fejrede sin 75 års fødselsdag i strålende solskin i et dejligt velplejet klubhus med en reception lørdag den 2.maj. Omkring 180 personer mødte op og lykønskede os og kunne nyde vejret, omgivelserne, den gode mad samt en vand, en øl eller et glas vin. Der var mange nuværende og tidligere medlemmer i alle aldre, der var sponsorer, politikere, embedsmænd, Team Copenhagen, repræsentanter fra andre håndboldklubber og klubber fra andre idrætsgrene (fodbold, boksning, kickboxing, vægtløftning m.m.) m.fl.
Tak til alle for at møde op og tak for de mange rare gaver, blomster og hilsner.

Rådhuset

Tirsdag den 5.maj mødte ca. 180 spillere, forældre, sponsorer m.fl. op til reception på Rådhuset, hvortil vi var inviteret af overborgmesteren.
Vi blev budt velkommen af medlem af BR Simon Strange. Han roste vores store arbejde i klubben og forsikrede, at man i forvaltningen var klar over, at vores faciliteter ikke var helt optimale, og at der ville blive arbejdet på at forbedre det. Men han kunne dog ikke love noget konkret.

Formand Helge Bruus Jensen takkede for invitationen og understregede vigtigheden af, at kommunen og de frivillige foreninger kunne samarbejde, og at vi havde brug for hinanden. Herefter var der stor og lækker buffet med de berømte rådhuspandekager, og efter denne spisning og en masse hyggesnak gik man hver til sit.
Endnu en gang tak fordi vi måtte komme.

Jubilæumsfest

Torsdag den 7.maj (dagen før St. Bededag) holdt vi stor jubilæumsfest i Bavnehøjhallen. 160 festklædte personer mødte op, og det var mange, selv om vi havde håbet på flere. Der var dækket flotte borde og pyntet op, og stemningen var høj lige fra start. Vi fik dejlig mad, og der blev holdt taler og sunget sange. Ken Nyborg fik overrakt Ajax pokalen bl.a. for sit arbejde som ungdomstræner gennem mange år og for hjælp til vort store ungdomsstævne. Morten Petersen fik overrakt en særlig pris for det kæmpeabejde, han har gjort for Ajax gennem en menneskealder.

Efter middagen spillede orkestret Old Boys Revival op til dans, og dansegulvet blev flittigt brugt. En rigtig god fest, der varede ved til den lyse morgen. Synd for de medlemmer, der gik glip af denne fest.

Af de 9 formænd Ajax har haft, var de 6 nulevende til stede.
Her ses fra venstre: Gunnar Klansø, Helge Bruus Jensen, Janne Rothberg,
Bent Carstensen, Morten Petersen og Klaus Hansen.

Jubilæumsskrift

Et udvalg arbejdede  i over et år med at samle materiale til et jubilæumsskrift med bl.a. Ajax Københavns historie gennem 75 år.

Det er udkommet og er blevet uddelt til alle medlemmer gennem trænerne, trænere og ledere og sendt til presse, sponsorer, biblioteker, politikere og mange flere.

Andre interesserede kan få skriftet tilsendt ved at fremsende en frankeret (28 kr.) svarkuvert eller hente skriftet på Ajax Københavns kontor i Bavnehøj Hallen, Enghavevej 90, 2450 København SV.
Der kan også klikkes på linket højere oppe for at se PDF fil af jubilæumsbog.