Optakt DS1: Lokalopgør mod BK Ydun i Bavne

27. september 2015

Der er på mange måder en interessant sæsonstart for Ajax Københavns 1. Divisions kvinder. Dagens kamp i Bavnehøj Arena mod BK Ydun (kampstart kl. 18.00) er kamp 3 i træk mod hold fra Storkøbenhavnsområdet – måske lidt atypisk i en sport, som især er markant i Vestdanmark, men rigtig fint, der er jo altid lidt ekstra kolorit på et lokalopgør.

BK Ydun er til denne sæson vendt tilbage til 1. division efter et par år i 2. division, hvor man brugte tiden på noget, der vel bedst kan betegnes som et generationsskifte, og på dagens BK Ydun hold er der en del helt unge spillere, hvoraf Anja Salsø er den af de unge, som har markeret sig kraftigst i de første par kampe.

Holdet er blevet forstærket af to spillere fra Hadsten SK – Thea Refsgaard og Minela Drlevic. Sofie Rimestad er stadig et af holdets opdrejningspunkter, og op til denne sæson måtte vi i Ajax København sige tak for lån af Louise Pettersson, som gerne ville hjem til BK Ydun. Vi glæder os til at byde Louise velkommen tilbage i Bavne.

16_1_1

2 point i 2 kampe er det foreløbige udbytte for BK Ydun – et klart nederlag i Bjerringbro og en sejr over Hadsten SK i sidste weekend i en kamp, hvor man sloges godt for sagen og fik en fortjent sejr.

1. damer

Ajax København er kommet rigtig godt fra start med 2 sejre mod hhv. Roskilde og Lyngby – resultater som vi er rigtig glade for. Kampen mod Roskilde var tæt men under kontrol størstedelen af kampen, mens kampen mod Lyngby startede skidt (0-5), men vi kom hurtigt tilbage, og vi vandt en fortjent sejr på 29-24.

Selv om Ajax København må påtage sig favoritrollen, bliver det en spændende og seværdig kamp med 2 hold, som vil fremover banen. Vi har haft en god træningsuge bla. med en samtræning med København Håndbold, så vi føler, at vi er kommet lidt længere, og vi er klar. Vi ved dog godt, at vore gæster er lige så klar, så der bliver helt sikkert knald på.

John.Aage.Johansen

John Johansen – sportschef i Ajax København – siger om dagens kamp: ”Vi glæder os til at byde BK Ydun velkommen tilbage i 1. division og velkommen til Bavne. Der er altid en særlig nerve i lokalopgør, og aftenens kamp bliver ingen undtagelse. BK Ydun spiller spændende og fremadrettet håndbold ligesom vi også (i al beskedenhed) selv gør, så der er rigtig gode chancer for en god håndboldoplevelse.”

Vi glæder os til at byde alle velkommen i Bavne. Vi starter som sagt kl. 1800 – så fodboldkampen er forbi. Kom og hjælp pigerne på vej mod endnu en sejr. Det fortjener de.

Der er dobbelt op på god håndbold i aften – Ajax København DS2 åbner sæsonen kl. 19.30 mod Roskilde Håndbold 2.