Optakt DS1: Lyngby HK – Ajax København

19. september 2015

Der er mange klassiske lokalopgør rundt omkring i verden – Old Firm, New Firm – kært barn har mange navne.

Dagens kamp mellem Lyngby HK og Ajax København er et af de mindre kendte af slagsen, men for os, som ved, hvad der rør sig i 1. div. Kvinder og i kvindehåndbolden i København er dette et af årets højdepunkter. Det er en kamp mellem 2 gode hold, hvor man kender hinanden på tværs af holdene og på begge hold er der flere spillere, som tidligere har spillet i den modsatte klub – en kamp med megen prestige og en kamp, man meget nødigt taber.

Begge hold kom fra start sidste weekend med en sejr. Dagens værter fra Lyngby vandt en ciffermæssig sikker sejr på 28-17 over Hadsten på udebane. Flot arbejde også selv om man vist i Hadsten synes, at der ikke var så stor forskel på holdene i virkeligheden.

Ajax København kom i gang med en ”hjemmesejr” på 23-20 over Roskilde Håndbold i en kamp, som grundet omstændigheder udenfor Ajax kontrol var flyttet til Frederiksberg Hallen – en sejr som var mere sikker end resultatet indikerer. Ajax København var i kontrol fra slut første halvleg og kampen ud.

Lyngby HK har fået opgraderet højresiden med Stine Holm og Celine Kristiansen fra U19 landsholdet – 2 spændende spillere, som vi blandt flere andre skal holde godt øje med, og man kan vel sige, at Lyngby HK i forhold til sidste sæson har fået et bredere hold.

Ajax København er en uge længere henne i processen med at få spillet holdet sammen. Det ser fornuftigt ud, vi er klar, og vi glæder os til dagens udfordring. Vi har haft en god uge med flere gode og intense træninger, så vi har gameplanen klar.

Sportsligt udvalg - John Johansen

John Johansen – sportschef i Ajax København – har følgende kommentar: ”Det er altid spændende at skulle på besøg i Lyngbyhallen. Vi har gennem de sidste år spillet mange spændende og seværdige kampe mod Lyngby HK, og jeg er sikker på at dagens kamp også bliver både spændende og intens med en masse god håndbold.”

Vi håber selvfølgelig at så mange Københavnere som overhovedet muligt lægger vejen forbi Lyngbyhallen og giver Ajax holdet en hånd med. Det er en dum kamp at misse. Vi starter kl. 15.30.

1. damer