Pressemeddelelse – to stærke ligaspillere skifter til AJAX København 1. herrer

4. april 2014

København, 4/4 2014

Pressemeddelelse fra AJAX København

To stærke ligaspillere skifter til AJAX København fra 1/7 2014

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at vi fra 1/7 2014 har indgået kontrakt med 2 stærke og rutinerede ligaspillere, nemlig Johan Meklenborg som skifter fra Team Tvis Hol¬stebro og Mads Bjørn Eriksen som skifter fra Nordsjælland Håndbold.

Vi har med begge indgået aftaler frem til 2016.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalerne:

– Vi er i AJAX København utrolig glade for, at vi med aftalerne med Johan og Mads Bjørn får tilført både styrke og erfaring til holdet, som vi ved, vil blive et vigtigt redskab til den kommende sæson, når der skal kæmpes om place¬ringen i toppen af 1. division.

– Det er en signing med to rigtig gode og stærke spillere som har kompetencer i både forsvars- og angrebsspillet.

– Om Johan, som i den forgangne sæson har haft meget tid på bænken, er planen at vi sammen skal kickstarte hans håndboldspil igen og for Mads gælder det, at han skal tilbage til det stærke og skarpe niveau han viste i bl.a. SønderjyskE. Begge herrer er spillere som skal være med til, at gøre en forskel i AJAX København og i 1. division.

– Vores målsætning for den kommende sæson er ikke kun en placering i den bedste halvdel, men en placering helt i toppen af rækken, så vi som minimum skal spille med i kvalifikationskampene om oprykning til håndboldligaen, og forsætter:

Johan Meklenborg

– Johan Meklenborg er 19 år, 194 cm høj og vejer 87 kg. Trods sin unge alder får vi med Johan en spiller, som har begået sig på højeste niveau samt en spiller, mestre alle 3 pladser i bagkæden, men med primær position som playmaker. Johan har et super overblik og en super evne til at læse spillet. Johan er i dag fast spiller på U20-lands¬holdet og var i august 2013 med til, i Ungarn, at hente verdensmesterskabet til det danske U19-lands¬hold og er pt. noteret for 17 U-landskampe.

– Johan kommer til AJAX København fra ligaklubben Team Tvis Holstebro, hvor han har været fast mand igennem hele sæsonen og hvor han beskrives som ”en mand vi kommer til at høre meget, meget mere til i fremtiden”.

Johan udtaler om aftalen med AJAX København:

– Jeg glæder mig til, at komme til AJAX København og min fornemmelse af klubben og af det jeg har hørt om den er, at der bestemt er potentiale for oprykning til håndboldligaen, og fortsætter:

– For mig personligt vil skiftet forhåbentligt betyde mere spilletid og en større rolle på holdet, end jeg har haft i Tvis Holstebro. Der starter et nyt kapitel for mig – dels skal jeg til en ny klub, men jeg skal også flytte langt hjemmefra. Jeg er dog klar til de nye udfordringer, slutter Johan.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen med Mads Bjørn Eriksen:

Mads Bjørn Eriksen

– Mads er 30 år, 189 cm høj og vejer 89 kg. Han er en super rutineret og stærk spiller som siden 2011 har været fast spiller i håndboldligaen. Hans primær position er som playmaker, men Mads kan også spille alle 3 pladser i bagkæden.

– Fra 2007 – 2012 spillede Mads i SønderjyskE, hvor han var med til, at spille holdet op i håndboldligaen og de sidste 4 år var han anfører for holdet. Herefter var han en tur forbi Skanderborg Håndbold i en en¬kelt sæson, inden han før sæsonen 2013/2014 skiftede til Nordsjælland Håndbold, hvor han også var anfører.

– Med Mads får vi tilgang af en spiller som ikke kun har de kvaliteter som vi har eftersøgt, men også en spiller som har været med på højeste niveau samt gået forrest som anfører. Jeg er ikke i tvivl om, at Mads med sin store erfaring vil give holdet ro i pressede situationer og som person være med til, at give hele holdet et løft.

Mads Bjørn Eriksen udtaler om aftalen:

– Jeg ser frem til, at starte i AJAX København som for mig ikke bare er en håndboldklub, som er at finde på øverste hylde, men også er en klub, med en klub bag sig. Det betyder meget for mig, at jeg kommer til en klub, hvor det jeg kan være med til er, at give nogle af mine erfaringer og oplevel¬ser videre til eksempelvis ungdommen.

– Det er klart jeg har gjort mig mine overvejelser om et skifte til en 1. divisionsklub, men AJAX Kø-benhavn er en Eliteklub som har en målsætning om hurtigt, at vende tilbage til håndboldligaen og den rejse ser jeg frem til at være med til, slutter Mads.

Yderligere spørgsmål kan rettes til:

Sportschef Ole Christensen, mobil 29 66 59 90