Sejr til Herrerne hjemme imod Team Sydhavsøerne

29. januar 2019

AJAX København – Team Sydhavsøerne: 29-27 (19-15)
Lørdag d. 26. januar 2019

Det var ventet, at kampen lørdag eftermiddag ville blive spændende og tæt hele vejen igennem, og det blev skam tæt og spændende. Men det var først efter et godt comeback fra Sydhavsøerne i de sidste 10 minutter, for ellers var vi i kontrol nærmest hele vejen.

Vi spillede noget af det bedste angrebsspil hele sæsonen i første halvleg, hvor det næsten var ligemeget, hvordan Sydhavsøerne dækkede op, så fik vi det løst, og en meget fortjent pauseføring på 19-15 kunne der ikke indvendes noget imod, og det var en fornøjelse at se variationen og tålmodigheden i vores angreb, ligesom vi var mere kyniske i vores afslutninger, end vi har været længe.

Det gode spil fortsatte i anden halvleg, hvor føringen stille og roligt blev udbygget, og dette nu via godt forsvar foran en godt spillende Nikolaj Pedersen i målet, og man fornemmede, at kampen var tæt på afgjort, da vi kom foran med 25-19.
Dette var ingenlunde tilfældet, idet Sydhavsøerne lavede 3 hurtige mål i træk, og pludselig begyndte vi at spille lidt forkrampet, ligesom vi tog nogen dårlige beslutninger angrebsmæssigt, og pludselig havde Sydhavsøerne momentum og fik udlignet til 27-27 med små 4 minutter igen.
Heldigvis stod forsvaret meget solidt gennem hele anden halvleg, og selvom Sydhavsøerne spillede meget syv-mod-seks spil, så blev der kæmpet og fightet af et godt hjerte. Og da Sydhavsøerne fik lavet lidt fejl til sidst, fik vi scoret yderligere to gange, så det til sidst endte med en 29-27 sejr.

Det var en god sejr, og jeg synes også – set over hele kampen – at det var en fortjent sejr. Men vi fik ikke lukket kampen, da vi havde muligheden, og når vi ikke gør det, bliver man straffet på det her niveau, og til sidst må vi erkende, at sejren kunne være gået til begge sider – men heldigvis blev begge point i København.

Mange tak skal der også lyde til det talstærke publikum, som gennem hele kampen gav os en rigtig god opbakning!