Spillerportræt af Christian Olesen

8. august 2018

Alder: 22 år.
Højde:
193 cm.
Vægt:
85 kg.
Position:
Venstre fløj.

Hvornår startede du med at spille håndbold: Jeg startede med at spille som 5-årig.

Hvad laver du, når du ikke spiller håndbold: Når jeg ikke spiller håndbold, studerer jeg til bygningdesigningeniør.

Favorit håndboldhold: Flensburg Handewitt eller SOIF (Slangerup).

Ambitionen med håndbolden: Spille i udlandet.

Bedste håndboldmæssige øjeblik: At slå Frankrig i semifinalen i U21 VM.

Hvorfor faldt valget på AJAX København: Det er en meget traditionsrig klub, som jeg altid har set meget op til, da min opvækst i håndbold har været på Sjælland. Klubben har en fed historie og ikke mindst ambitioner, der passer til mine egne.

Hvad kendte du til AJAX København inden skiftet: Jeg kendte en del til klubben, da jeg har spillet mine ungdomsår på Sjælland – derfor har jeg altid set AJAX som en stor klub, som er god til at udvikle nye talenter.

Det første indtryk af AJAX København: Mit første indtryk af AJAX København er, at det er en seriøs klub med store ambitioner, som jeg tror på, de sagtens kan indfri. Derudover er mit indtryk, at klubben har de helt værdier, hvor spillerens trivsel vægtes højt.

Hvad regner/forventer du med den kommende sæson; både for holdet og dig selv:
Individuelt: At komme godt ind på holdet og få en masse ansvar.
Kollektivt: At spille god håndbold, som kan bringe os op i toppen af rækken.

Nævn 3 af dine kvaliteter på banen:
1) Forsvarsdelen og til at læse spillet.
2) Jeg har flere forskellige varianter og en lidt anderledes skudafvikling, da jeg er en lidt større fløj.
3) At bevare roen, når ”bølgerne går højt”.