U18 pigerne er klar til DM igen!

2. april 2019

Ajax Københavns U18 piger er endnu engang klar til DM!

Vi er utroligt stolte af at vi for 4. år i træk kan sende et U18 pigehold til DM! Og endnu mere stolte er vi af de piger, som for andet år i træk er klar til DM. Sidste sæson blev det til en flot sølvmedalje, hvor kampen desværre blev tabt til det daværende FC Midtjylland efter en meget flot og spændende kamp. Størstedelen af den nuværende trup var også med sidste år.

I år har FC Midtjylland skiftet navn til Herning-Ikast Håndbold og netop Herning-Ikast er modstanderen i semifinalen, da de ender som vinder i Vest-ligaen.

Efter et hektisk slutprogram i ligaen, stod Ajax tilbage med to kampe i tirsdag og torsdag mod FIF om en direkte plads om 2. pladsen i puljen og dermed en billet til DM. Begge kampe var spændende og meget intense. Første kamp gik helt ned til afgørelse i sidste minut. Ajax pigerne tog sejren med mål indenfor det sidste minut til stilling 26-25. Anden kamp i Frederiksberg Hallerne blev spillet under en flot kulisse med mange FIF folk i hallen til at skabe en fed stemning. Her var det endnu en kamp, hvor de to hold fulgtes ad til det allersidste, men endnu engang vandt Ajax København med 28-30.

Liga pladsen blev endeligt sikret i lørdags, hvor Furesø blev besejret, så nu kan pigerne tage til Gudme i dag i ligaen sidste kamp uden pres.

En af de spillere der er en fast del af holdet og som har fået debut på vores Ligadamehold i år er Alberte Halmø, som siger følgende om præstationen:

“Det er mega fedt at være nået hertil efter to hårde uger med 6 kampe på 16 dage. Vi har afgjort det helt selv og så er det i øvrigt mega fedt at kunne tage den sidste DM plads for næsen af FIF “

Sportschef på pigesiden Mathias Berg er ligeledes en rigtig stolt mand:

”Jeg er stolt af pigerne og det arbejde hele holdet omkring ligger for dagen. Pigerne har hele året kæmpet, og rammer formkurven på det helt rigtige tidspunkt. Vores primære målsætning er at skabe spillere til vores ligahold. At vi så samtidig kan kvalificere os til DM, er en anerkendelse af det høje niveau, pigerne ligger for dagen. Alt kan ske til et Final 4-stævne og det er tit de små marginaler, der ender med at afgøre kampene. Når det så er sagt, tror vi på chancen, siger sportschef for Ajax København, Mathias Berg.”

DM Final-4 afvikles i Silkeborg 13 og 14 april i Silkeborg og pigerne håber at se så mange som muligt med hvide trøjer på denne weekend.