U18 Pigerne tager pokalguldet

21. december 2015

Efter at have bevæget sig igennem efterårets pokalturnering med en række suveræne sejre, satte Ajax U18 Piger sig også tungt på finalen mod FIF, og tog pokalguldet med hjem fra FIFs egen hjemmebane.

 

Sikker vej til finalen

Med en række store sejre viste pigerne allerede fra starten af efteråret, at de i år gik efter guldet. Den første egentlige prøve skulle stås i semifinalen, hvor modstanderen var vores yndlingsrivaler fra HIK. Pigerne har spillet mange kampe mod HIK gennem tiderne, og historisk set tipper statistikken nok ikke ligefrem til pigernes side. Inden de gik på banen, kunne flere af dem nok heller ikke undgå, at tænke på sidste års pokalsemifinale i selv samme hal, hvor HIK med en føring på et enkelt mål ved kampens slutning, satte en stopper for pokaldrømmene. Spørgsmålet var nu, hvilken trup der havde udviklet sig mest siden sidste år.

Første halvleg blev en tæt affære, men bød også på masser af god håndbold fra begge hold. Men i anden halvleg tippede det dog over til Ajax-pigernes fordel. Forsvaret fik efterhånden styr på enmands-hæren, Helena Elver, og i den anden ende kunne vi, blandt andet takket være hele syv kasser fra Isabella Jakobsen, begynde at skabe afstand til HIK. Hullet voksede sig gradvist større, og ved slutfløjtet stod der 24-15, og vores piger var klar til finalen mod FIF.

 

Pigerne levede op til favoritværdigheden

For nogle af de ’gamle’ Ajax piger på holdet var det tredje gang, at de stod ved juletid og var parat til at spille pokalfinale. De helt gamle kunne endda huske pokalfinalen mod FIF, som U10’ere tilbage i 2008. Dengang vandt FIF, men pigerne var opsatte på at det nu skulle gå anderledes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajax’ pokalfinalister anno 2008,  efter finalen mof FIF. Tre af pigerne – Thea Hviid (10), Astrid Windberg (med fidusbamsen) og Caroline Skipper (2) – var med igen da pigerne i dag, syv år senere, mødte FIF i finalen.

Vores piger måtte allerede inden dagens pokalfinale acceptere, at de nok gik på banen med en vis favoritværdighed, eftersom at efterårets to tidligere møder med FIF begge havde resulteret i sikre Ajax sejre. Men i finaler kan alt ske, og derfor var der fuld fokus på, at modstanderen ikke måtte undervurderes. Den opgave løftede pigerne rigtigt flot.

Vi skulle ikke langt ind i kampen, før pigerne stille og roligt fik skabt et komfortabelt hul på 4-5 mål – et hul som FIF aldrig formåede at lukke igen. FIF kæmpede med alt hvad de havde, men det var ikke rigtigt nok. Det offensive spil kørte perfekt, og især de mange kontramål og hurtige afslutninger tog langsomt kræfterne fra FIF, der omvendt måtte kæmpe hårdt for hvert eneste mål. Stine Nørklit, Astrid Windberg og Ida-Maria Moesgaard leverede hver 5-6 mål, og i forsvaret blev der lukket ned for det meste. Redningsprocenter på 65% og 59% fra henholdsvis Regitze Heller Hansen og Line Krogh taler vist sit tydelige sprog.

Finalen sluttede med cifrene 28-15 – en sikker sejr! På trods af, at en knæskade lidt for tidligt satte en stopper for Ida-Maries finale, blev hun alligevel fuldt fortjent kåret til kampens spiller. Men sejren tilfalder selvfølgeligt først og fremmest hele truppen, som fortsat kan kalde sig ubesejrede lige siden det første forårsstævne.

U18Pige_Pokalfinale_Ida-Marie_kampens_spiller

 

Ida-Marie Moesgaard modtager prisen som kampens spiller