Ugens fredagspip

10. december 2016

Ugens fredagspip bliver en julebanko “special edition”. Vi havde intet mindre end en fantastisk aften med masser af julehygge. Så skal vi vende vores sportslørdag som er begyndt at se rigtig fornuftigt ud, og sidst men ikke mindst har vi et interview med endnu en Ajax-person fra den øverste hylde.

Julebanko
Ajax julebanko er en hyggelig tradition som vi i år fik genoplivet med manér. Vores fantastiske sponsorer har været julegavmilde, og mange frivillige omkring klubben har også været ude og samle ind. Det gjorde at de ca. 300 fremmødte ikke bare havde en rigtig hyggelig aften, men ganske mange af dem også kom hjem med nogle fine præmier. PB kontrabyg stod bag de 2 hovedpræmier, hvilket redaktionen og 2 heldige vindere er meget taknemmelige for. Fra fredagspippet skal der desuden lyde stor tak til Maria Skovdal Knudsen og Helge Bruus Jensen som var de to primære drivkræfter. HS1 skal have stor tak for at sætte op og sælge billetter, og HS2 skal have stor tak for at rydde op efter arrangementet. Vi er ligeledes rigtig glade for at så mange trænere valgte at komme og bakke op om arrangementet.

Sponsorer til Banko
3. bjørne
Sports Wear Vanløse
Kagan Turist
Hotel Lautrup Park
A Block
Det Faglige Hus
Kokens Vin Hus
BDO
Madam my
Designer Market
JK Tryk
Royal Unibrew
Adidas/Spotifyed
Ajax Support
PB kontrabyg
Flying Superkids
Inspiration Valby
MB Care

IMG_7048 IMG_7050 IMG_7051 IMG_7053 IMG_7054 IMG_7055 IMG_7056

Sportslørdag
Sportslørdag er Ajax Københavns ugentlige træningstilbud til de yngste. Så snart man fylder 1 år kan man være med, og det er flere af vores medlemmers ugentlige højdepunkt. Det drives i år af Nicolai CarlssonMads Lyhne Nielsen og Jacob Just Mikkelsen, og har haft små 200 forskellige børn i alderen 1-5 forbi. Der trænes primært grovmotorik via udfordrende balance baner, og så er der selvfølgelig rig mulighed for leg med bold. De har juleafslutning på lørdag d. 10/12 hvor rygterne går på at julemanden kigger forbi. Alle børn er velkomne, vi har stadig plads til flere. Træningstiderne er lørdag fra 9.30-10.30 for 1-3 årige, og 10.30-11.30 for 4-5 årige.

sportlørdag

Ugens interview med Mathias Berg

Sportschef – hvem er du?
Hehe… Jeg er Mathias, lektor i idræt, phd. studerende på UCC og Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Så er jeg blevet sportschef for moderklubbens dameafdeling og assistent på det talentfulde u18 pigehold sammen med Jacob Buus. Jeg elsker at være træner, jeg elsker at nørde håndbold og jeg elsker detaljerne og at være på gulvet. jeg er gift med Louise og far til Karl på 5 år, som bestemt ikke ønsker at spille håndbold. Jeg har spillet håndbold i mange lange år og i forskellige klubber i københavnsområdet, bl.a. i en enkelt sæson i holdfællesskabet Avedøre/Ajax.

Hvad fik dig til Ajax?
Jeg syntes at opgaven var sindssygt spændende. Jeg syntes Ajax er en fed traditionsklub som jeg har kendt udefra da jeg har været i københavnsk håndbold i mange år. Jeg syntes klubben har et kæmpe potentiale, især indenfor ungdomshåndbold, elite og talentudvikling. Jeg er vild med den passion jeg har mødt og at folk giver rigtig meget både til mig og hinanden. Fællesskabsfølelsen er virkelig stærk. Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at der er et stort sportsligt potentiale. Jeg tror vi de næste år sammen vil tage nogle meget markante skridt i forhold til talent og eliteudviklingen i Ajax.

Hvad går du og roder med?
I øjeblikket knokler jeg sammen med Mogens Weis for at få trænerkabalen til næste sæson til at gå op. Vi samarbejder med Sportsligt Udvalg om at finde og ansætte trænere. Det er kendetegnende for Ajax, at vi er mange som brænder for det vi laver. Vi har stor fokus på at finde de rigtige roller til folk så vi kan bibeholde deres motivation. Vi glæder os til at præsentere et stærkt trænerteam, formegentlig inden længe. Vi er en kæmpe klub, så det tager tid at komme omkring alle og høre om drømme og ønsker.
Desuden glæder jeg mig over at vi er så langt med at skabe de vigtige koblinger mellem årgangene. i dagens u18 kamp har vores u16 piger Therese og Sylvie været med, mens Stine Eiberg sad over og er klar for DS1 i topbraget i 1.division. Det er i mine øjne afgørende for talentudviklingen, at vi som i dag kan sparre tre U-landsholdsspillere (u17/19) opad på denne her måde. Det giver samtidig et super sammenhold i klubben, fordi vi jo lærer hinanden rigtig godt at kende på tværs af årgangene.

Mathias Berg

Ugens opfordring er at de sidste trænere og senior spillere skal se at få tilmeldt sig årets julefrokost. Her er fokus i år på teambuilding og intellektuelle samtaler.