AJAX KØBENHAVN HÅNDBOLD

Vækst og glade dage hos breddeherrerne

Solstrålehistorier fra Ajax Københavns breddeside

Vi hører sjældent fra breddeherreafdelingen. Det er lidt en skam, for der er faktisk sket en meget positiv udvikling i løbet af den forgangne sæson.

Breddeherre-afdelingen tæller et serie 1-hold og et (succesfuldt) old boys-hold. Samlet set talte afdeling ved sæsonsstarten ca. 15 medlemmer, men her ved sæsonafslutningen tæller afdelingen ca. 35 betalende medlemmer. Det kommer med stor sandsynlighed til at betyde, at klubben opretter 4. hold i den kommende sæson. Fantastisk udvikling. Den store tilstrømning af spillere skyldes flere ting.

Cheftræner Peter ”Hund” Fromm siger:

”Der er ingen tvivl om, at vi selvfølgelig har reddet lidt på en popularitetsbølge fra herrelandsholdets succes i januar. Men samtidig har vi gjort en dyd ud af at skabe en træningskultur med plads til de fleste, hvor folk ikke bare møder op til kamp men rent faktisk kommer og træner hver uge. Det betyder, at spillerne kommer i form og samtidig  får forfinet eller genopfrisket deres håndboldevner. Og det har vist at virke over alt forventning. Vi har skabt et rigtig godt serie 1-hold, som jeg regner med spiller med om oprykning i den kommende sæson. Samtidig er der skabt basis for at kunne tilmelde et nyt serie 2-hold. I februar og marts har vi jo været en 20-25 mand til træning hver gang. Det er virkelig fedt.”

Afdelingens andet hold, Ajax’ old boys-hold, blev i forgangne sæson Sjællandsmestre og kan dermed kalde sig et af klubbens mest succesrige hold i den forgangne sæson. Det er faktisk første gang, der er sket, så stort tillykke til old boys-holdet.

Old boys-holdet tæller en række tidligere divisionsspillere, der alle som minimum har rundet 35 år, hvoraf flere er forældre til ungdomsspillere i klubben. Bruttotruppen tæller ca. 15 spillere og træner sammen med serie 1-truppen hver mandag.

Breddeansvarlig i Ajax, Kim Fischer, siger:

”Mange tidligere håndboldspillere savner fra tid til anden selv at spille igen. Og derfor har vi arbejdet målrettet på at skabe et tilbud til nogle af de lidt ældre spillere og forældre i klubben, som tidligere selv har spillet håndbold. Og det må man sige er lykkes over alt forventning. Vi har blandt andet tilrettelagt træningerne, så der er en del fysisk træning og sørget for at lægge kamptidspunkterne, så de kan passes ind i det øvrige familieliv.

Hvis du er interesseret i at høre mere om breddeherrerne kan I tage fat i Kim Fischer (kim.fischer@gmail.com)