Vaskeægte Ajax-pige klar for ligadamerne

6. juli 2020

Fra U12 spiller, til senior i håndboldligaen – alt sammen under et tag

I Ajax København kan vi med enorm stolthed endelig præsentere, at vi forud for sæsonen 2020/2021, har indgået aftale med vores 19årige højrefløj, Rosa Skovlund Schmidt.

Den dygtige fløjspiller er dog ikke nogen hvem som helst i Ajax København.
Rosa er nemlig en ægte Ajax pige helt ind til benet!
I 2011 begyndte Rosa sin håndboldkarriere og blev medlem af Ajax København, og har siden da aldrig været andre steder. I løbet af årene, er det b.la. blevet til to deltagelser ved U18 DM.
Og i år fuldender vi så rejsen fra ungdomsspiller til senior, da kommende sæson bliver Rosas første som officiel seniorspiller. Det bliver dog ikke den første, hvor det er ligahåndbold der står på menuen. Rosa har allerede i denne sæson været en del af truppen hos ligadamerne, om end dåbsattestens afslører at hun stadig var U19 spiller.

Vi har naturligvis taget en snak med hovedpersonen selv, for at høre lidt mere om klubbens betydning, rejsen fra ungdom til senior og forventninger til kommende sæson:

Ajax betyder meget for mig – det er her jeg har haft hele min håndboldopvækst og Bavne er mit andet hjem. Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg stadig kan få lov at udvikle og udfordre mig selv her.” fortæller Rosa.
Til spørgsmålet om rejsen fra ungdomsspiller til ligahåndbold som senior, fortæller Rosa at hun ellers ikke umiddelbart selv troede, at hun ville stå hvor hun gør i dag: ”Det har været vildt! Hårdt, sjovt og lidt surrealistisk. Jeg kan huske at, jeg så damerne rykke op i ligaen og tænkte, at jeg aldrig ville få chancen på holdet. Pigerne har heldigvis været mega gode til at tage imod, og det er et super fedt hold at spille på.

I forbindelse med forventningerne til 2020/2021 sæsonen, spores dejligt megen optimisme og entusiasme fra vores unge højrefløj:
Jeg forventer at næste sæson bliver mindst lige så sjov. Vi bevarer jo det meste af holdet fra sidste år, så jeg håber vi kan fortsætte med at lægge lag på og arbejde os op i tabellen.”

Vi har selvfølgelig også spurgt direktør for Ajax København ligadamer, Mathias Berg, hvad det betyder for klubben at kunne holde fast i en Ajax-pige som Rosa:
At have Rosa på holdkortet betyder alverden for alle os der hver dag arbejder med talentudviklingen i Ajax København. Rosa er jo indbegrebet af alt det vi gerne vil i klubben og for mig et tegn på, at vi har fat i noget godt. Håndboldmæssigt har det været en kæmpe fornøjelse at følge Rosas udvikling og hendes spil har det sidste års tid fået en selvfølgelighed, som jeg er sikker på, vil blive endnu tydeligere de kommende år.
Sidst, men ikke mindst, så er Rosa jo også bare et forbillede for mange af de andre talentfulde, unge håndboldspillere i Ajax. Hun træner godt, er altid på pletten og en gennemført god holdkammerat – så jeg er selvsagt vældig tilfreds med at Rosa fortsætter i Ajax
“.

I Ajax København glæder vi os til, i endnu et år, at have Rosa som en del af klubben og ser frem til, at hun sammen med resten af truppen, snart er tilbage i Bavnehøj.

Spørgsmål kan rettes til direktør Mathias Berg på 21611249 eller mathis.berg@gmail.com

Rosa Skovlund Schmidt