Ajax København – Horsens HK 22-13 (13-7)

Lørdag havde Ajax København besøg af ”den gule fare” fra Horsens i 5. runde i kvindernes 1. division.

Før kampen var der minicamp i Bavne, så de små U-spillere var med til indløb.

Indløb.Horsens

Selve kampen forløb langt hen af vejen som beskrevet i Ajax gameplan. Det var selvsagt ikke meningen, at vi skulle være bagud 2-4 efter 6 min, men en hurtig time-out med lidt dessinger og en kraftig opfordring til at skrue op for tempo og koncentration gjorde en forskel. De 2-4 blev vekslet til 13-7 ved pausen.

2. halvleg mindede meget om 1. del af kampen. Der var lukket ned i Ajax forsvaret, og først til allersidst blev grebet løsnet, og Horsens fik scoret 3 mål i de sidste 5 min. Ajax holdet fik ikke helt nok ud af de angrebsmæssige anstrengelser efter pausen, så det hele endte med en sikker sejr på 22-13.

På Horsens holdet stod Frederikke Mono Rasmussen en ganske fin kamp, og den tidligere Ajax spiller Janne Brandt kæmpede bravt for sagen.

AJAX_KEEPERE_4.bearb3AJAX_18_Stine Frandsen_16-17

På Ajax holdet var der stor tilfredshed med den defensive del af festen, men også en erkendelse af, at det godt kan blive lidt skarpere fremad banen. Pernille ”Krille” Kristensen lukkede for 2. kamp i træk målet helt ned og blev fortjent kåret til kampens spiller, og spillet i målet blev bestemt ikke dårligere, da Sarah Nørklit Lønborg kom på banen. Stine Frandsen spillede en fin kamp, og så var der debut til Sofie Richter på DS1.

Richter.221016

Richter ser ikke ud af så meget, men hun kan spille håndbold. Richter scorede første gang, hun fik bolden, hun ”tævede” piger, som var en del større end hende selv, hun røg med raketfart ud midt på banen og stjal en løs bold, så Richter bekræftede endnu engang, hvad de er lavet af og hvad de kan på Ajax U18 – rigtig, rigtig meget. Tillykke med debuten, Richter.

Nu venter en ny spændende uge med træning, udvikling og en spændende kamp i Fredericia på søndag.