Nedtakt: Damerne tæt på pokaloverraskelsen

23. august 2018

Nedtakt Santander Cup 1/8-finale: Ajax København – Herning-Ikast Håndbold 17-20 (8-9)

Målscorere Ajax København:

Stine Nørklit Lønborg 4, Anne Tolstrup Petersen 4, Eva Bjørk Davidsdottir 3, Stine Eiberg Jørgensen 3, Anna Grundtvig 2, Sofie Bardrum 1

Onsdag aften havde Ajax besøg af det nye Herning-Ikast Håndbold i Bavnehøj hallen. Efter en intens kamp, med god fight fra begge mandskaber måtte Ajax pigerne desværre se sig slået med cifrene 17-20. 1 halvleg var en målfattig affære, hvilket primært skyldes gode forsvarsaktioner i begge ender og solide målmandspræstationer. Efter blot 20 minutters spil måtte Ajax finde på andre løsninger, da en af sidste sæsons store profiler, Christina Wildbork, måtte udgå.

I 2 halvleg blev der skruet op for niveauet i angrebsspillet, overordnet set var det dog en kamp som havde sin kvalitet i godt og fysisk forsvarsspil med dertilhørende fine redninger.

Anfører Sarah Nørklit siger om kampen:

”Vi står rigtig godt i vores forsvar, hvilket giver mig nogle gode forudsætninger for at redde nogle bolde inde i målet. Især vores 4 blok stod rigtig godt, og vi fandt hurtigt en god højde.”

Cheftræner Dennis Bo Jensen har følgende tanker om kampen:

”Vi spiller i store dele af kampen en rigtig fin kamp. Vi formår i store dele af kampen at få presset Herning-Ikast. Vi står rigtig godt i vores forsvar, hvor vi får forstyrret deres skytter, så de aldrig rigtig kommer i gang. I angrebet mangler vi lige det sidste kynisme, og lidt timing spillerne imellem, hvilket er helt naturligt på dette tidspunkt af sæsonen.”

Kampens spiller blev Stine Eiberg, som vanligt stod rigtig godt i forsvaret, og ligeledes havde en del gode aktioner i angrebet.

I næste uge går det løs igen, denne gang er det første turneringskamp, hvor vi møder Ringkøbing Håndbold på udebane, onsdag kl. 19.30.