Ajax København Skolesamarbejder

Ajax København tager gladeligt ud på skolerne og står for jeres idrætsundervisning.

Vi er i Ajax København særdeles aktive ude på skolerne og i KKFO’erne (Københavns Kommunes Fritidsordning). Vi har et særligt fokus på de skoler i vores områder omkring Sydhavnen/Vesterbro, hvor der er mange børn fra socialt udsatte familier. Vores formål med indsatsen er dels at få skabt en masse fed, organiseret aktivitet, mens de er på skolerne eller i KKFO’erne. Ligeledes handler dem om at præsentere eleverne for foreningslivet via håndbolden, således at vi kan bidrage til en positiv oplevelse af idræt og foreningsliv, der kan skabe fremtidige medlemmer, samt måske at få bragt nogle sunde værdier ind i de unge menneskers liv.

Vi har et tæt samarbejde med mange af vores omkringliggende skoler. Her har vi adskillige projekter kørende, i et forsøg på at komme den sociale ulighed lidt til livs. Vi turnerer blandt andet rundt på skolerne i deres idrætstimer og spiller håndbold med dem.

Vi afholder skolehåndboldens dag på Litauens Plads, hvor vi både leger en masse med bold, men gør også håndbolden mere kompetitiv, for at imødekomme, især drengenes konkurrencegen.
Vi kommer også altid forbi, når skolerne kontakter os og har brug for et frisk pust, når de oplever at børnene bliver svære at styre, fordi de synes at idrætsundervisningen er kedelig.
Her oplever vi, at vi yder rigtig fin assistance, da vi som udefrakommende i højere grad er med til at skærpe børnenes opmærksomhed og nysgerrighed.

Én af vores meget værdsatte samarbejdspartnere er ISA (Idrætsligt samarbejde). Igennem ISA har vi adgang til de socialt udsatte KKFO’er, hvor vi jævnligt kommer ud og præsenterer de unge for vores sport. Det er en fantastisk oplevelse at se når børnene får en bold i hånden og forsøger, at vise de frivillige trænere alle de fede ting, de kan med en bold.
Selvom langt fra alle havner i foreningslivet, får vi skabt en god kontakt til børnene.
Vi tror på, at de oplevelser vi skaber gennem idrætten, er med til at trække dem i den rigtige retning, og når alt kommer til alt, så er dét, det vigtigste for os.