Ajax København FerieCamps

Vi åbner dørene til en masse aktivitet, når skolerne holder ferie.

Når folkeskolerne holder ferie, sørger vi for en masse aktivitet for de unge mennesker. Vi vil gerne skabe et frirum og en sund base med en masse forskellige aktiviteter, i de perioder hvor børnene har en masse fritid. Erfaringen fortæller os, vores geografiske placering taget i betragtning, at mange børn og unge i området ikke har noget at bruge deres tid på. Hvilket betyder, at mange har en tendens til at hænge ud på gaden og lave ballade. Vi vil derfor gerne have dem væk fra gadehjørnerne og ind i hallen!
Vi afholder derfor FerieCamps, af en uges varighed, hvor vi inviterer børnene ind i hallen, ganske gratis. Det er ikke kun på halvgulvet i Bavnehøj Hallen der er aktivitet, men vi omdanner hele Bavnehøj Idrætsanlæg til et stort aktivitetscenter. Der er en masse forskellige aktivitetstilbud, både de mere traditionelle såsom fodbold og håndbold, men tidligere har vi også tilbudt ting som parkour, e-sport, dans og mad-skole.

Rammerne for FerieCampen er et samarbejde mellem Ajax København og Kulturhuset Karens Minde. Vores rolle i samarbejdet er, udover at tilbyde håndbold som aktivitet, at organisere Campen, samt udvælgelse af aktiviteter.

Når frokosttid nærmer sig, mødes alle deltagerne til en fælles frokost, uanset om man har været til fodbold, håndbold eller dans. Det er også her vi forsøger at sammensætte grupperne, så der skabes nye relationer på kryds og tværs. Vi vil gerne have indsluset de unge, som har hang til at lave ballade, i andre grupperinger og relationer, der er sunde for dem.

Vi udvider børnenes horisont
Det er fantastisk at opleve hvordan de deltagende børn, bliver udfordret i noget de aldrig før har forsøgt sig med. Til håndboldtræningerne oplever vi børn, der aldrig har spillet håndbold før, men som lige pludselig opdager nye spændende sider ved håndbolden, hvorpå de kan udfolde deres kreativitet og det er lige præcis det som FerieCamp handler om – at få åbnet døren op for noget nyt og spændende og henlede tankerne over til noget andet, som også kan give værdi i livet.