Ajax Københavns Dameselskab får ny bestyrelse

11. januar 2020

Ajax Københavns Dameselskab får ny bestyrelse

Fra dags dato er der indsat en ny bestyrelse i Ajax Københavns dameselskab – en bestyrelse der skal styrke koblingen mellem håndbolden, som det sportslige kerneprodukt, med selskabets fortsatte kommercielle udvikling.

Det er med stor glæde, vi i Ajax København kan løfte sløret for en ny, forstærket sportslig og kommerciel satsning for klubbens bedste damehold. En satsning, der skal være med til at sikre, at der mange år i fremtiden fortsat vil spilles ligahåndbold i Bavnehøj Idrætsanlæg.

– Vi har som klub gjort os mange erfaringer på de godt og vel 2,5 år, vi nu har haft et damehold i håndboldligaen. Nu er vi nået til et punkt, hvor vi føler, tiden er til at fokusere vores kræfter på at skabe en endnu større sammenhæng mellem det sportslige produkt på banen og de omkringliggende kommercielle interesser. Det bærer den nye bestyrelse også præg af, hvor hver og én bringer enten stærke sportslige eller kommercielle kræfter til bordet, siger Formand for Ajax København, Flemming Thomsen.

Ny direktør bliver den nuværende sportschef for hele damesiden i Ajax København, Mathias Berg, der udover at være sportschef har en ph.d. fra Institut for Idræt og Ernæring fra Københavns Universitet. Udover sit bestyrelsesarbejde vil Mathias Berg fortsat sidde med ansvar for den sportslige ledelse i både dameselskabet og moderklubben.

Til at flankere den nye direktør i bestyrelsen skal vi byde velkommen til Morten Gullander, der er direktør i Tyrestorage og Pro Cars CPH, Michael Wilms, der arbejder som revisor i Globalrevision, Niki Christensen, tidligere Adm. Direktør i Fagerhult og AG Håndbold samt ny bestyrelsesformand og klubikon Carsten Sørensen.

Den nye bestyrelse overtager stafetten på et tidspunkt, hvor Ajax Købehavn går en ny og spændende tid i møde. Udover at forstærke samarbejdet mellem de sportslige og kommercielle interesser, ønsker man fra hele Ajax København et tættere samarbejde mellem både moderklubben, dameselskabet, herreselskabet samt det nyoprettede Ajax København Sportsgymnasium – der er blevet til i samarbejde med Københavns åbne Gymnasium.

– Som samlet klub går Ajax København en ny og spændende fremtid i møde. Håndbold og elitesporten er i konstant udvikling, hvilket naturligt stiller løbende sportslige og forretningsmæssige krav til. Håndbolden er og vil altid være kerneproduktet for Ajax København og de seneste års resultater gør mig stolt og giver tro på fremtiden. Sammen med den nye bestyrelse og de mange stærke kræfter i og omkring klubben, sætter vi nu for alvor sejl, udtaler den nye direktør, Mathias Berg.

Et farvel til Kim Bay

Med den nye sportslige satsning bliver det samtidig et farvel til Kim Bay, der siden juni 2018 har været bestyrelsesformand og direktør for Ajax Københavns dameselskab.

– Kim kom til klubben med en masse energi og en stor erfaring med at opbygge og udvikle en organisation. Kompetencer vi på daværende tidspunkt stod og manglede. Her har Kim Bay været en kæmpe ressource, der har sikret, vi fortsat har kunne mønstre et damehold i landets bedste række, siger Flemming Thomsen.

Sideløbende med direktørposten fortsætter Mathias som sportslig ansvarlig og kan kontaktes på telefon 21611249 eller mail: mathis.berg@gmail.com.