Christina Krogshede og Ajax København

1. oktober 2016

Det rigtig fede ved pigerne på Ajax DS1 er, at de har rigtig mange gode ideer. En af sommerens klart bedste var, da vi blev opfordret til at få Christina Krogshede til at gøre comeback på elite niveau.

Først spurgte vi – nok mest for den gode ordens skyld – cheftræner Jakob Fryd, om han var med på den, og svaret var et meget klart og utvetydigt ja, og da vores gode venner i Det Faglige Hus også sagde ja til at hjælpe, var sagen klar.

Vi tog fat i den med det samme, og efter nogle gode samtaler blev vi enige med Krogs om, at hun skulle spille elitehåndbold igen. Der var selvfølgelig lige det med Oliver – en glad lille knægt – som Krogs havde født først i 2016. Var Krogs klar fysisk, var Krogs klar mentalt og var Oliver villig til at være ”alene hjemme” flere gange om ugen? Der var kun en måde at finde ud af det på – prøv det !.

Derfor blev aftalen, at Krogs startede op efter sommerferien sammen med resten af holdet – i begyndelsen på amatørbasis, og så gjorde vi status slut september.

Det er gået fantastisk, Krogs bliver bedre og mere fit for hver dag, der går, håndboldhjernen kører stadig i højeste gear, Krogs er 100% integreret i spillertruppen, Oliver sultestrejker ikke mere, når far Christian har kommandoen, en weekend i Nordsverige gik fantastisk på alle parametre, så nu gør vi det for alvor og formaliserer samarbejdet.

John.Aage.Johansen

John Johansen – sportschef i Ajax – har følgende kommentar: ”Det er rigtig fint for DS1 i Ajax København, at Christina Krogshede er blevet en del af holdet. Selv om Krogs har rundet de 25 et par gange, så er hun stadig en kapacitet på og udenfor håndboldbanen, som vil løfte vores hold og vores spil op på et højere niveau. Det bliver fantastisk for vores mange unge spillere at Krogs er lige ved siden af, når det brænder på til sidst i en lige kamp. ”

Christina Krogshede

Christina Krogshede siger selv om sit comeback: ”Jeg har valgt at genoptage min håndboldkarriere af den simple årsag, at jeg har savnet alle de elementer som indgår i sporten – både på og udenfor banen. Det har været af afgørende betydning for mig, at kunne kombinere et højt sportsligt niveau og ambitioner, med mit liv som helhed. Og her finder jeg Ajax København som det perfekte match. 

Ajax er en klub med gode folk og værdier, som alle kæmper for hinanden, og for at bibeholde København på håndboldlandkortet. Jeg glæder mig enormt til at trække trøjen over hoved, og håber at kunne bidrage positivt til fællesskabet både på mit nye hold og i klubben som helhed”