Pressemeddelelse

20. juni 2017

Ajax København laver aftale med 2 U18 talenter

 Ajax København har indgået aftale med vores to U18 spillere Magnus Larsen og Andreas Hylleberg. Magnus og Andreas er begge med i bruttotruppen til U17 landsholdet og Magnus er udtaget til landskamp mod Frankrig den 28. juni i Paris.

 I Ajax har vi fokus på en seriøs tilgang til talentudvikling, og 1. divisions herrerne har derfor indgået aftale om, at drengene træner med  en gang om ugen, mens de sideløbede passer deres træning og kampe på U18 holdet. Ydermere vil de indgå i truppen på kampdagene på 1. divisionsholdet.

 Magnus og Andreas har gjort sig fortjent til dette gennem en masse hårdt arbejde. Det er vigtig for Ajax København at vi honorerer de talenter vi har i folden og U18 træner Søren Ole Nielsen udtaler:” Hylle og Magnus passer perfekt ind i Ajax’ DNA, da de begge, udover et stort talent og potentiale, har lysten og viljen til at arbejde hårdt og udvikle sig, derfor har de gjort sig fortjent til at få denne udfordring”.

 Magnus udtaler “Jeg er stadig meget ydmyg omkring min rolle på U18 holdet, det er vigtigt at jeg udvikler mig på U18, samtidig med at jeg er givet denne mulighed. Jeg glæder mig til at ”lægge arm” med de store drenge og spille med en masse dygtige seniorspillere, der kan give mig en forsmag på, hvad der venter mig om to år. Ajax København siger at de gør noget ud af talentudvikling, så det rigtig rart at mærke at de rent faktisk gør det”.

 Andreas Hylleberg er mindst ligeså begejstret for aftalen som Magnus. Andreas er lige nu på efterskole på SINE, men vender retur til København efter sommerferien. “Først og fremmest glæder jeg mig til at komme hjem til mine gamle holdkammerater. Jeg glæder mig til at have Søren Ole som træner, så jeg kan fortsætte min udvikling. Dernæst glæder jeg mig til at få muligheden for at suge erfaring til mig hos de erfarne seniorspillere. Personligt har jeg et mål om at tage yderligere 10 kilo på, så jeg kan blive klar til at begå mig i seniorsporten når tiden kommer, så det er fedt at jeg kan få lov til at lære fra seniorspillerne allerede nu”.

Spillerne har tidligere spillet håndbold i bl.a. Rødovre og TIK, og Andreas er netop nu ved at afslutte et efterskoleophold på SINE.   

At vi kan tilknytte to af klubbens talenter i truppen er noget der vækker begejstring hos Cheftræner hos herrerne, Torben Nielsen:” Det glæder os meget at vi kan få indlemmet Andreas og Magnus i vores 1. holdstrup, da det er to meget store unge talenter, som vi stille og roligt skal gøre klar til Senior håndbold i Ajax København Derfor skal de i den kommende sæson – udover at spille på U-18 holdet – ligeledes træne fast med os på 1. divisions herrer holdet én gang om ugen. Således kan de stille og roligt bliver fysisk, spillemæssigt og mentalt klar til at træde direkte ind i truppen om et par sæsoner – eller måske før”.

 Spørgsmål kan rettes til Sportschef for Ajax Herrer ungdom, Mogens Weis på mail mogensweis@gmail.com eller 2063 9293.