Pressemeddelse

28. august 2017

Damerne høstede erfaring mod Danmarksmestrene

Ajax Københavns damer spillede onsdag den 23 august 1/8 finale i pokalturneringen Santander Cup. En kamp der blev tabt 19 – 36 efter pausestilling på 8-18.

Det var samtidig første kompetetive kamp af betydning, som det helt ny sammensatte Ajax hold, skulle prøve kræfter med.

Der var samtidig også officiel debut til den nye trænerduo Jesper Matthiesen og Dennis Bo Jensen.

Det var fra første fløjt en svær kamp, hvor NFH satte sig på tingene fra start. NFH opbyggede hurtigt en solid føring, men der var også glimt af gode momenter fra Ajax pigerne, hvor blandt andre Isabella Fazekas Jakobsen havde 3 flotte langskudsmål i starten af kampen.

Det var hurtigt klart at det blev et spørgsmål om måldifference, og anden halveg blev også svær for Ajax København. NFH trak yderligere fra, men der også lovende aktioner i angrebsspillet, hvor nytilkomne Nikoline Brøns stemplede ind med 4 flotte mål, som blandt andet gjorde hende til kampens spiller for Ajax København.

Ajax København kunne give debut til intet mindre en 8 spillere, herunder Ditte Bach Andersen, Anna Blyme Grundtvig, Josephine Juncker, Kathrine Kubicki, Eva Björk Davidsdottìr, Simone Mondrud Pedersen, Nikoline Brøns og Anne Tolstrup.

Trods nederlaget, var det godt at få en kamp i benene mod de bedste i Danmark. En oplevelse som alle i truppen kan lære af, og som giver hård på brystet.

Første kamp HTH GO Ligaen er på søndag den 3 september på udebane mod FC Midtjylland klokken 15.00, og første hjemmekamp er i mod Team Esbjerg i Bavnehøj Arena lørdag den 9 september klokken 17.15

AJAXlogoNYT3